Donderdag 18 juni t/m 20 juni: De Raboster ”Zeeuwse eilanden”.

Blog - v class="entry-content">

Mijn eerste etappekoers! Op Zeeuws grondgebied, dus voor mij toch wel een beetje bekend terrein, aangezien mijn hele familie in Zeeland woont. Dit was een UCI-wedstrijd voor de topcompetitie, met superveel internationale teams aan de start, en verder de ”grote” teams uit Nederland. Kortom, het niveau was heel hoog.

Voor de Movingladies reden Emma, Cloe, Sarah, Ingrid en ik. Op donderdagmiddag vertrok ik vanuit Nijmegen naar Zoutelande, waar we een hotel hadden geboekt. Daar kwamen ook de andere meiden en Kees, een verzorger die voor het eerst met ons meeging en die ik later nog heeeel dankbaar zou zijn!

De driedaagse wedstrijd zou beginnen met een proloog, een tijdrit van 7,1 km in Vlissingen. De wind was erg hard die dag. Er stonden hier 172 rensters aan de start. Ik had de resultaten van vorige jaren bekeken en mezelf een doel gesteld: ik wilde rond de 36 a 37 gemiddeld kunnen halen. Na een hele goede warming up ging ik van start. Ik had publiek; mijn ouders, Maarten en mijn opa en oma stonden aan de start. Het eerste stuk was tegen de wind in, en ging eerst erg goed, maar op een gegeven moment zakte ik een beetje in. Daarna een stuk wind mee, en vervolgens het laatste stuk naar de finish wind tegen. Ik wist mijn snelheid weer op te krikken en had uiteindelijk een tijd van 10.41! Dat betekende dat ik gemiddeld 39,6 k/h gereden had!!! Boven verwachting dus.

Sarah en Cloe zaten dicht bij mij qua tijd, en Emma had echt een supertijd neergezet; 9.45! Ik zette mijzelf hiermee op een 141e plaats in het algemeen klassement en een 70e plaats in het jongerenklassement.

Op vrijdag stond een rit van 115 km. op het programma. Ik wilde heel graag finishen, omdat ik zaterdag ook nog wilde starten, en dat mag alleen als je deze etappe ook zou finishen. De start was in Middelburg, de finish in Vlissingen. Ook op deze dag stond veel wind. Na een hele goede massage en een uitfietsrondje van 20 km. stond ik weer met frisse benen aan de start. Mijn oma kwam ook weer aan de start kijken.

Nadat het startschot om 18.30 uur was gelost, gingen we gelijk enorm hard van start, ik hoorde later dat het eerste half uur gemiddeld ruim 46 km/h gereden werd. Het ging lekker, ik kon goed voorin komen maar ja…. Toen klapte na 20 minuten mijn band… Ik remde te hard omdat er voor mij nogal hysterisch gedaan werd. Gelukkig kwam de neutrale wagen heel snel, die verwisselde mijn wiel. Maar toen moest ik nog terugkomen! Op dat moment had een groepje geprobeerd weg te rijden, waardoor er een groepje gelost was. Tussen de auto’s ben ik toen uiteindelijk teruggekomen tot dat groepje. Dit was eigenlijk fout van de jury die mij niet achter de auto naar het peloton teruggereden heeft. Maar ja, met die groep reed ik verder, ik verrichte veel kopwerk en door een goede samenwerking met elkaar konden we heel hard doorrijden. Uiteindelijk finishten we op 10 minuten van het eerste peloton, ik als 141e… Cloe werd hier 3e! Ook Emma en Sarah haalden de finish in een 2e en 3e groep. Ik kwam hiermee op een 143e plek in het algemeen klassement en op een 72e plek in het jongerenklassement. Mijn doel was bereikt, ik zou zaterdag mogen starten!

 Op zaterdag werden we alweer om 12 uur aan de start verwacht. Wonder boven wonder voelden mijn benen weer goed, waarschijnlijk weer dankzij een geweldige massage van Kees. Vandaag moesten we 135 km. afleggen. Ook de stormvloedkering en de Zeelandbrug behoorden tot het parcours… De start was niet zo hard als de dag ervoor, de eerste 40 minuten zat ik nog bij het peloton. Maar toen kwam de stormvloedkering, er werd hard doorgetrokken, en helaas kwam ik in een 2e groep terecht. Ook Sarah zat in deze groep, Emma was toen helaas al afgestapt omdat ze erg misselijk werd. Met deze groep bleven we dankzij een goede samenwerking met elkaar erg hard doorrijden, waardoor we nog 2 andere groepjes bijhaalden. Daardoor was het een peloton van ongeveer 60 rensters geworden. Ook deze dag heb ik mijn steentje goed bijgedragen door ook veel kopwerk te verrichten. Na 100 km. passeerden we de finishlijn, en moest we nog 2 omlopen van 17 km. afleggen, waarbij we iedere keer weer een stuk omhoog moest naar een dijk waar heel veel wind stond. Dat ”klimmetje” pakte voor mij gunstig uit, omdat ik daar steeds weer heel goed van voren kwam te zitten. Uiteindelijk finishte ik in dit 2e peloton, op de 109e plaats. Ik was hier echt heel trots op, omdat er toch ook aardig wat rensters de strijd hebben moeten staken. Sarah finishte net achter mij en Cloe finishte in het 1e peloton. In het algemeen eindklassement kwam ik uiteindelijk op een 118e plaats, en in het jongerenklassement op een 56e plaats.

Ik ben echt heel erg blij met deze resultaten, en ik had dit niet verwacht eerlijk gezegd. Ik kan niet wachten tot de etappekoers in Tsjechie!

Nu maar een weekje trainen in Winterberg…..Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2020 Manieu Internet Services