23 t/m 26 juli: Tour en Limousin

Blog - Donderdag 23 juli: eerste etappe

Na een goede nacht slaap begon vandaag de Tour en Limousin, een etappekoers met 4 etappes in een erg mooie streek in Frankrijk. Er stonden 105 rensters aan de start, en aardig wat goede ploegen! Voor de Movingladies reden: Kate, Emma, Linda, Nana, Kirsten, en ik. Op Eva na hetzelfde ploegje als in Tsjechie dus. Na een neutralisatie van 6 km(!) begonnen we aan de 105 km. durende etappe. Ik voelde op de eerste klim eigenlijk al dat mn eten niet zo heel erg lekker gevallen was, ik werd behoorlijk misselijk. Maar ja, het ging verder wel lekker, en zo bleef ik erg lang in het peloton. Bij een klim na 80 km. werd ik helaas gelost, ik had honger, maar kon niets eten zonder het er gelijk weer uit te gooien, maar ik kwam eerst in een klein groepje en 15 km voor de finish in een grote groep. Daarin reed ik uit, op 9.28 van de kopgroep en ongeveer 6 minuten van de kopgroep.
Ook Nana zat in deze groep. Kirsten, Linda en Emma reden uit in het peloton en werden, 17e, 22e en 38e. Kate zat in de groep daarachter en werd 43e. Nana werd 68e en ik, als enorm goede sprintster van die groep (NIET) werd 80e. Ik ben hier meer dan tevreden mee, zeker gezien mijn resultaat de 1e etappe in Tsjechie.

Vrijdag 24 juli: tweede etappe

Na weer een hele goede nacht te hebben geslapen, stond vandaag een etappe van 115 km. op het programma. Een etappe met veel minder klimmen dan de eerste etappe. Ik lette deze keer goed op wat ik met het ontbijt at, omdat ik nogal veel last van mijn eten heb gehad de eerste dag. Het ging heel erg goed, ik kon alleen niet zo goed naar voren rijden. Dus ik bleef wel lekker in het peloton, en probeerde af en toe wel naar voren te rijden. Linda reed netjes op kop en ging goed met ontsnappingen mee, en ook de rest van de Movingladies konden zich goed handhaven. Verder is er eigenlijk niet zoveel over deze etappe te melden, omdat het peloton gewoon bij elkaar bleef. Het ging wel keihard regenen, waardoor de wegen glad werden en er zenuwachtig gereden werd. Het werd een massasprint en Kirsten werd hier 3e! Echt ontzettend knap, want het was een gevaarlijke en moeilijke sprint. Linda werd knap 21e, Nana 44e, Kate werd 49e, ik werd 67e en Emma werd 85e. Hier werden we 6e in het ploegenklassement, een hele goede prestatie, van de 19 ploegen waaronder een heleboel UCI-teams! Ik ga weer heel tevreden slapen en heb nu alweer zin in morgen.

Zaterdag 25 juli: derde etappe

Vandaag vertrokken we op tijd naar de start voor alweer de derde etappe: 100 km. Eerst een grote ronde van 50 km. en daarna drie rondes van 17 km. Het parcours was glooiend, iets meer heuvelachtig dan vrijdag en bij iedere finishpassage (vier keer in totaal) waren er 2 sprints op een redelijk steil stuk. Het ging goed, ik kon goed bij het peloton blijven de eerste 50 km. Wel was het soms zwaar, omdat het soms op een lint getrokken werd en er veel bochten waren, zodat ik iedere keer hard op moest trekken. Maar ja, dat ging allemaal goed. Kirsten en Linda deden goed mee met de demarages, en de rest van ons bleef goed in het peloton. Na de eerste finishpassage werd ik met een groep gelost, maar we konden terugkomen. Ik kon maar moeilijk voorin komen, maar bleef me toch goed handhaven. De tweede finishpassage kwam ik goed door in het peloton. De derde finishpassage lag ik er weer een klein beetje achter, maar kwam weer terug. Er was wel een klein kopgroepje weg van 3 man, maar voor de rest was het peloton weer intact. De laatste ronde ging iedereen zich klaarmaken voor de sprint. Die sprint ging niet meer zo makkelijk bij mij, ik eindigde op de 80e plaats. Kirsten werd 14e, Kate 30e, Linda 31e, Emma 67e en Nana 72e. Ik ben weer heel tevreden. Morgen alweer de laatste dag, een hele zware etappe met erg veel klimmen en 126 km lang!

Zondag 26 juli: vierde etappe

De vierde en laatste etappe! Maar zeker niet de minste… 126 km lang met een heleboel klimmen van de eerste categorie. Maar wij hadden er zin in! Bij de start ging het allemaal goed en de eerste paar klimmen kwam ik goed door in het peloton. Linda kwam zelfs in een kopgroepje terecht dat een tijd weg is gebleven. Helaas werd ik na ongeveer 50 km gelost en kwam ik in een groepje terecht. Met ongeveer 13 rensters reed ik in hoog tempo verder. Met de nadruk op IK, want ik heb eigenlijk bijna de hele tijd al het werk verricht, zowel op de klimmen als op de afdalingen, omdat niemand overnam. Dit was vooral zo in het begin, later begonnen er wel een paar mee te werken. Het was wel echt een geweldig mooi parcours, met heel veel natuur. Op een gegeven moment zat ik helemaal zonder drinken, wat geen pretje was, omdat het 30 graden was en het zweet over mn lichaam stroomde… gelukkig reed er een Nederlandse auto achter me, waarvan de bestuurder mijn bidonnetje even vulde… Toen kon ik er weer helemaal tegenaan en trok ik het tempo nog een klein beetje aan voor de laatste 15 km. De finalesprint was bergop en die kwam ik dan ook goed door. Ik eindigde op de 63e plaats! Kirsten was weer goed in vorm en werd 10e, Linda werd 20e, Emma 36e, Nana 51e, en Kate 52e. Ik eindig in het algemeen klassement op de 65e plaats, en in het jongerenklassement op de 26e plaats, een prestatie waar ik ontzettend tevreden mee ben! Ik heb nu toch maar mooi 2 etappekoersen in mn benen! Terwijl ik dit laatste stukje schrijf, zit ik in de auto terug naar huis, moe, maar heeeeeeeel voldaan!Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2020 Manieu Internet Services