11 t/m 13 september: ras na mBan Ierland!

Blog - Vrijdag 11 september: eerste etappe

Vandaag zijn we vroeg opgestaan om met het vliegtuig naar Ierland te vertrekken. Met Linda en Ellen ben ik met de trein vanaf Nijmegen naar Schiphol gegaan, waar ook Harrie en Linda Vis waren. Op de luchthaven van Cork werden we afgehaald met een busje en na 2,5 uur met dat busje kwamen we aan op de plaats van bestemming: Sneem. We kregen allemaal ontzettend luxe appartementjes toegewezen. Ik sliep met Linda en Ellen in een appartementje (2 slaapkamers, 2 badkamers, wasmachine, afwasmachine etc….). Om 17.00 uur startte de eerste etappe, er stonden 48 rensters aan de start en voor de Movingladies Linda, Emma, Ellen en ik. In de 58 km. durende etappe zaten 2 flinke klimmen en voor de rest was het parcours glooiend. Emma reed al snel weg en bleef weg! Naar ong, 25 km startte de eerste klim, en deze was behoorlijk lang. Op het laatste stukje had ik het wel zwaar, maar ik bleef bij de eerste groep. Ondertussen was alles aardig uit elkaar gevallen, en met 20 rensters reden we verder. Ook de volgende klim kwam ik goed door en zo reden we naar de finale, die downhill was. Ik kon nog wel aardig meesprinten voor mijn doen en eindigde zo op de 12e plaats, Emma werd eerste, Linda tweede en Ellen finishte in de tweede groep. Ook sprokkelden Linda en Emma aardig wat bergpuntjes bij elkaar.
Een goede dag voor de Movingladies!

Zaterdag 12 september: tweede etappe

Na een goede nacht slaap op onze heerlijke bedden en na een heerlijk ontbijt, maakten we ons klaar voor de tweede etappe. Op het programma stonden vier rondes van 17 km. met iedere keer een lange klim erin. De eerste keer klim kwam ik goed over, Linda pakte weer haar bergpuntjes en we reden lekker door. Vlak voor we de tweede keer de klim opgingen was er een valpartij. Ik zat op de derde positie, en had er geen last van. Emma en Linda wel, maar die konden weer aansluiten met een aantal rensters. Met een groepje van 9 rensters reden we verder. Toen we de derde keer de klim opdraaien waren we nog maar met 7 rensters. Linda versnelde op de klim voor de bergpunten met Anne en Emma, en dat werd me bijna teveel… Maar ik kon in het wiel van Debby terugkomen, we losten nog 2 rensters en toen was het kopgroepje gevormd! Met ons vijven reden we in strak tempo door, de laatste keer klimmen reden we in een goed tempo, en we reden naar de finale. De finish lag bergop, ik ging (natuurlijk) weer als laatste door de bocht en kon niet meer goed meesprinten. Maar ja, ik was toch vijfde! Emma won de sprint, Anne de Wild was tweede, Linda derde, Debby vierde en ik vijfde. Ik ben echt ontzettend blij hiermee, ik stijg hierdoor in het klassement naar de 5e plaats. Ellen finishte de etappe ook, op enige achterstand.
Weer een goede dag voor de Movingladies!

Zaterdag 12 september: tijdrit

Na de toch wel zware etappe van vanochtend, stond er nog een tijdrit van 2.6 km. op het programma. Het leek nogal kort, dat was het ook wel, maar ik heb toch wel geleerd dat je dat niet moet onderschatten. Mijn doel was, om gewoon zo weinig mogelijk secondes te verliezen, dat ik mijn vijfde plaats kon handhaven. Ik vond het eigenlijk nog wel een beetje tegenvallen, maar was heel tevreden met mijn plaats, ik werd namelijk 19e. Mijn tijd: 3.40 min. Mijn doel was bereikt, 5e plaats gehandhaafd! Emma werd 10e, Linda 14e en Ellen had ook haar plaats in het klassement behouden.

Zondag 13 september: derde etappe

Vandaag stond er nog een etappe van 90 km. op het programma, eerst een lange weg heen, met een klim van 6 km. dan een lus van 30 km. en weer terug, met weer een klim van 6 km. Onze doelen: Linda de bergtrui, en voor de rest, handhaven in het klassement. De eerste klim gingen we redelijk hard op, maar veel konden terugkomen en zo begonnen we aan de lus. Er werd niet heel hard gereden, maar wel af en toe pogingen tot demarage. Maar we hadden alles onder controle… Toen er een Ierse renster demareerde, besloten we haar te laten gaan omdat ze geen gevaar vormde voor het klassement en wij toch al alles in handen hadden! Uiteindelijk waren we nog met een groep van ongeveer 30 rensters en maakten we ons op voor de finale. Het eindigde in een massasprint waar ik toch nog naar de tiende plaats wist te sprinten. Emma werd 4e, Linda werd 26e en Ellen eindigde in een groepje kort achter het peloton. Onze doelen hadden we netjes bereikt, Linda had de bergtrui en stond 4e in het algemeen klassement. Emma behield haar leiderstrui en puntentrui en ik bleef 5e!!! Al met al: een supermooie en leuke koers waarin de ploeg heel goed gepresteerd heeft!Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2020 Manieu Internet Services