8 t/m 11 juli: Tour de Feminin ‘Krasna Lipa’ (Tsjechie)

Blog - Na een geslaagde editie vorig jaar, en een goede vorm, had ik ontzettend veel zin in deze koers. 4 etappes en een tijdrit. Het deelnemersveld was alleen wel heel anders dan vorig jaar, ipv 60 rensters, stonden er nu 170 aan de start, waaronder heel veel Nederlandse rensters. We kwamen aan in Krasna Lipa op dinsdagavond en we sliepen in hele leuke kleine blokhutjes. Woensdag hebben we een verkenningsrondje gemaakt, met daarin de Vapenka, een steile zware klim die we die week nog 7 keer zouden gaan beklimmen in de wedstrijd!
Voor de Movingladies stonden aan de start: Emma, Linda, Kirsten, Michelle, Kate, Alma, Jessica en ik.

1e etappe: 116, 1 km.

Na mijn vervelende ervaring met deze etappe vorig jaar, was ik heel benieuwd naar dit jaar. Na 15 km kwam er een lange klim, waarbij we goed van voren moesten zitten. Helaas, na 3km raakten Jessica en ik betrokken bij een valpartij.. Ik vloog over de kop, maar had gelukkig alleen wat schaafwonden. Mijn ketting lag eraf en alles bij elkaar duurde wel erg lang, en ik moest heel lang terugkomen. De fiets van Jessica was kapot, maar gelukkig kon ze op de reserve fiets van Kirsten rijden! Ik sloot alleen helaas pas onderaan de klim aan, en door al die inspanning lukte het me niet meer om bij het peloton te blijven. Ik kwam daardoor in een groep terecht, waarbij ik wel erg goed kon merken dat de meesten niet konden klimmen. Ook Jessica sloot hier aan en Alma pikten we later op. In deze groep reed ik uit, ik werd nog 1e van de groep waarin ik zat en werd 123e. Geen leuke start, want ik wist eigenlijk wel dat wanneer ik niet gevallen was, mijn uitslag beter zou zijn geweest.. Maar ja, dat hoort erbij. Voor de rest van de uitslagen: www.movingladies.nl.

2e etappe: 110,4 km.

Een etappe met daarin 3 keer de Vapenka en daarna nog 2 lussen. Het was erg zwaar, wat vooral kwam door het warme weer! Het lukt me toch nog niet altijd goed om voorin de zitten en te blijven, waardoor ik vaak achteraan aan een klim begin. Daardoor kwam ik soms in een klein groepje terecht, maar door goede samenwerking, konden we terugkomen. Het werd een massasprint en ik werd 54e in het eerste peloton. Ik was hier echt heel blij en tevreden over! Kate moest vanwege haar rug en heupklachten helaas stoppen.

3e etappe: tijdrit: 20,4 km.

Tijdrijden: niet echt mijn ding.. Maar ik ging natuurlijk wel mijn best doen! In het parcours zaten 2 grote klimmen, en voor de rest vals plat omhoog en omlaag. Het eerste stuk ging vrij goed, op de klim viel ik voor mijn gevoel stil, maar ik kon voor de rest goed doortrekken. Mijn tijd: 30:24! 3,5 minuut sneller dan vorig jaar! Ik kreeg alleen wat strafseconden, voor iets dat ik niet deed, waardoor ik 69 werd ipv van 64. Ik was hier tevreden mee, heel veel rensters hadden een tijdritfiets en die had ik niet.

4e etappe: 104,0 km.

Na de tijdrit moesten we gelijk gaan eten en ons opmaken voor deze etappe.. Mijn eten viel niet echt goed, en daardoor had ik heel veel last van mijn maag tijdens het fietsen. We moesten 4 rondes rijden met daarin steeds 3 grote klimmen. Ik had het echt heel zwaar, omdat ik ook niet meer kon eten en 2 keer moest overgeven.. Maar ik zette door en bleef tot 10 km voor het einde bij het peloton. Toen viel ik echt helemaal stil en reed ik de laatste 10 km alleen. Ik kwam alleen als 69e over de streep. Dit was voor mij eigenlijk wel de zwaarste beproeving geweest, en ik vond het dan ook wel knap dat ik nog uitgereden heb.
5e etappe: 98,4 km.

De laatste dag! Weer 3 keer de Vapenka en daarvoor nog een lange klim. De benen waren goed, de rest van het lijf wat minder, ik bleef last van mijn maag houden. Ik werd best vaak ”gelost”, maar kwam steeds weer terug. De laatste keer Vapenka ging het niet meer zo goed, en reed ik de laatste 3 km. alleen door. Ik kwam weer alleen over de streep als 64e. Uiteindelijk hebben er 102 rensters uitgereden en werd ik 70e in het eindklassement, maar dit kwam met name door de pech op de 1e dag. Al met al, was het heel geslaagd en kijk ik alweer uit naar Tour en Limousin! Ook als ploeg hebben we het super gedaan, met nog 6 rensters in koers! Nogmaals, de uitslagen van de rest van de ploeg staan op www.movingladies.nl.Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2020 Manieu Internet Services