Tsjechië: vakantie en etappekoers!

Blog - Na een hoop getwijfel over onze vakantiebestemming werd de knoop doorgehakt doordat ik met het districtsteam mee mocht naar Tsjechië. Het werd dus: Tsjechië! Ik heb dit jaar nog niet zoveel wedstrijden gereden, maar wel veel getraind bij WV Schijndel en klimtochten gereden, dus met de conditie zat het wel goed. Ik ging voor uitrijden.

Eerst een paar daagjes trainen in Winterberg. Het weer zat niet zo heel erg mee, maar we hebben toch wat mooie uurtjes daar kunnen maken. Daarna voor een weekje door naar Tsjechië, eerst naar Harrachov, bij het Reuzengebergte. We zaten in een superleuk pensionnetje. Ik wist niet dat het daar zo mooi zou zijn! Supermooie klimmen langs watervalletjes en rotsen, vooral de eerste dagen daar voelde ik me supergoed en kreeg ik steeds meer vertrouwen in de komende wedstrijd. Op maandag, 2 juli, vertrokken we naar Rumburk. Na al dat getrain was ik al wel wat vermoeid, dus ik heb het tot en met woensdag rustig aangedaan. En toen: de wedstrijd!

Etappe 1

Ik heb deze wedstrijd 2 keer eerder gereden en etappe 1 (110 kilometer) was voor mij steeds een ‘pechetappe’. Ik hoopte dat dat dit jaar beter zou zijn, maar helaas… De eerste 15 kilometer vond ik vrij hectisch met een premiesprint en voor ik het wist zal ik helemaal achterin het peloton van 125 vrouwen voor de start van de eerste, vrij lange klim. Ik reed heel veel rensters voorbij, maar de eerste rensters trokken door, waardoor ik in een groepje belandde. Met het groepje pikten we weer rensters op en er sloten rensters aan. Ik baalde verschrikkelijk! Ik kwam de klimmen makkelijk op en was telkens ruim als eerste boven. Uiteindelijk verloor ik ruim 10 op de winnares en kwam ik, niet echt tevreden, als 83e binnen.

Etappe 2

Na de eerste etappe was ik vastbesloten om bij de eerste groep te finishen. Met de klimcapaciteiten en de benen zat het goed, dus moest dit beter! 2 keer de ‘Vapenka’, een klimmetje waar de organisatie erg veel van houdt (en ik ook ;-) ), een etappe van bijna 100 kilometer. Het was erg warm die dag, maar ik kon steeds geen bidonnetje aanpakken. Maar.. ik bleef bij de eerste groep! Door te weinig drinken kreeg ik alleen kramp in de laatste 30 kilometer, dus op wilskracht doorgereden en uiteindelijk als 55e gefinished op 9 seconden van de winnares. Oftewel: doel van de dag bereikt!

Etappe 3

Een tijdrit van 17.8 kilometer: niet echt mijn ding, maar ik maakte er het beste van. Voor mijn gevoel ging het wel lekker bergop, alleen kon ik op de een of andere manier geen tempo maken op het vlakke en bergaf. Een 80e plaats. Niet heel erg tevreden, maar ook niet superslecht.

Etappe 4

‘s Middags na de tijdrit stond er nog een etappe op het programma. Toen barstte het noodweer los. Heel veel regen en onweer, waardoor de start werd uitgesteld en de etappe uiteindelijk werd ingekort van 100 naar 75 kilometer. Direct na de start verzuurden mijn benen van mijn tenen tot mijn heupen, maar ik zette door. Het begon weer te regen en werkelijk ieder klimmetje deed ontzettend veel pijn, maar ik bleef bijna tot het einde bij de eerste groep. 4 kilometer voor het einde werd ik helaas gelost met een paar rensters en ik werd 48e. Ook weer heel tevreden, deze etappe bleek voor mij de zwaarste beproeving!

Etappe 5
Laatste dag; 98 kilometer, 3 keer de Vapenka. De start was vrij hard en er werd steeds aardig doorgetrokken. Rond kilometer 40 begon een hele lange klim. Door een lastige afdaling voor deze klim zat ik achteraan en verloor ik de aansluiting. Uiteindelijk wist ik aan te sluiten bij een groep van ongeveer 25 rensters. Op dat moment lag er een groepje van 19 rensters voor. In deze groep heb ik verder gereden en uiteindelijk finishte ik als 44e. Een 47e plaats in het eindklassement. Heel tevreden, zeker gezien het lage aantal wedstrijden in de benen. Dit smaakt weer naar meer ;-) !Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2022 Manieu Internet Services