Update wedstrijden en Trois Ballons!

Blog - Het is een tijdje geleden dat ik stukjes op mijn website heb geschreven, en dat terwijl het erg goed gaat! De wedstrijden gaan goed, al blijft het voor mij toch lastig handhaven voor in het peloton. Ik heb veel mooie wedstrijden gereden de afgelopen periode, waarin ik over het algemeen top 30 finish.

De tweede week van juni ben ik met Maarten (en m'n trainer en zijn gezin) een weekje naar de Vogezen afgereisd om de vorm nog wat aan te scherpen ter voorbereiding op de etappekoers die ik in Tsjechië zal gaan rijden, met als hoogtepunt het rijden van de cyclo Trois Ballons!! Na eerst ruim 20 uur in de geweldige omgeving te hebben getraind brak zaterdag het uur van de waarheid aan: 213 km met 4400 hoogtemeters zo snel mogelijk afleggen! En het ging goed! Na de beklimming van de eerste steile klim, de Col de Cheveres, kwam ik al vrij snel in een groep terecht met daarin de 2e vrouw. In deze groep kon ik me erg goed handhaven en ik reed op de tweede lange klim van de dag weg uit deze groep. Helaas had de vrouw in deze groep een paar hazen bij zich die erg goed voor haar zorgden en haar voorzagen van water en continue uit de wind hielden en daarbij mij ook nog eens nauwlettend in de gaten hielden. Deze luxe had ik niet. Toen ik in een afdaling een contactlens verloor en mijn watervoorraad aardig opraakte, was ik dan ook genoodzaakt om te stoppen, waardoor ik de aansluiting met deze groep verloor. Hierdoor reed ik ongeveer 8 kilometer van de 16 kilometer lange 'Grand Ballon' alleen. Mentaal gaf dit wel echt een klap, omdat ik wist dat ik in de groep waarin ik zat thuishoorde. Gelukkig sloten er in de afdaling van de Grand Ballon een aantal mannen aan waarmee ik lekker kon afdalen en op de relatief vlakke stukken heerlijk kop over kop kon doorknallen. Met deze mannen heb ik de laatste 60 kilometer erg hard doorgereden. Op de Col d'Oderen, na ongeveer 150 kilometer, begon mijn linkerbeen tekenen van kramp te vertonen. Ik had gelukkig een enorme gel van 100 ml bij me (aanrader, gel van Maxim!), nadat ik deze had genomen verdween het krampachtige gevoel gelukkig. Na de laatste klimmetjes te hebben overwonnen moesten we enkel nog een stuk van 25 km overwinnen wat met name vals plat omlaag liep.

Uiteindelijk werd ik 3e vrouw overall en 2e in mijn leeftijdscategorie in 7 uur en 17 minuten. Daarbij was ik ook nog 169e van alle 4000 deelnemers. Een geweldige ervaring. Met mijn klimvorm zit het wel goed, dus nu al zin in Tsjechië! Maarten deed het trouwens ook erg goed, hij was ‘slechts’ 57 minuten langzamer dan ik.Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2022 Manieu Internet Services