Tour de Feminin: Krásná Lípa

Tour de Feminin: Krásná Lípa

Blog - Mijn favoriete koers! 4 mooie etappes en een tijdrit. Gezien de vorm van onze ploeg hadden we superveel zin in deze koers en daarom reden we dan ook gemotiveerd naar Tsjechië.


Etappe 1

De voorgaande 3 keer dat ik hier reed, was de eerste etappe voor mij een pechetappe. Dit jaar hoopte ik dat dat eens afgelopen zou zijn, maar helaas... Na de eerste beklimming na 18 km ging ik vol onderuit op een hele gladde rotonde. Gelukkig weinig schade dus nadat m'n zadel was rechtgezet weer de fiets op.. 2 kilometer later kwam er alleen weer een rotonde waarbij ik weer onderuit ging. Dit keer behoorlijk hard op m'n heup en mentaal knakte er ook wat. Toch weer opgestapt (natuurlijk;)) en volle bak gereden om terug te komen. Dat lukte uiteindelijk mede met behulp van Hilde. Herstellen, resetten en weer koersen! T ging wel goed maar het vallen en terugkomen heeft veel energie opgeslokt. Gelukkig waren er de maxim supergels die me er doorheen sleepten;)!! Als laatste beproeving kregen we de vapenka, de beruchte steile klim die ze hier graag in bijna alle etappes verstoppen. Hier kon ik helaas de eersten niet meer volgen, maar kwam al 16e over de finish. Aan de ene kant een teleurstelling, want er leek meer in te zitten, aan de andere kant blij dat ik toch een aardige uitslag heb gereden ondanks m'n valpartijen. Als ploeg hebben we het ook super gedaan, Iris werd 9e en ook de rest reed een goede uitslag!

Etappe 2

Vandaag 2 keer de vapenka en daarna 4 rondes met steeds een pittig klimmetje. Ik voelde me erg goed en heb met name op de klimmetjes goed tempo gemaakt. De aanloop naar de vapenka een mooi tempo op kop gereden en kwam als 4e boven. Na de vapenka ben ik (per ongeluk;)) weggereden en heb lange tijd alleen gereden. Ik kreeg alleen niemand mee en werd in de afdaling voor de 2e keer vapenka opgeslokt doornheg peloton. Weer op kop de aanloop naar de vapenka lekker doorgereden en ik kwam weer met de eerste boven. Op de plaatselijke rondes heb ik op iedere demarrage gereageerd en ging het erg lekker. Cafeïnegelletje van Born erin de laatste 15 kilometer. Helaas begon het te regenen en aangezien de finish bergaf en bochtig was, niet mijn ding. Wel voor ons beest Iris! Vlak voor de finale heb ik haar verteld dat dit haar ding was en ze hier ging winnen, en dat deed ze!!! Echt superknap gezien de hectische sprint met daarin nog een valpartij.. Ik nam geen risico na donderdag en eindigde als 12e. Weer een hele goede prestatie van het hele team, ik ben trots op ons;)!!


Etappe 3

Een tijdrit: niet mijn favoriete (en meest sterke) onderdeel. Een mooi heuvelachtig parcours van 18 km. Ik moet zeggen dat het eerste gedeelte nog niet eens zo slecht ging, ik had een tussentijd onder de 14 minuten, helaas stond ik in het 2e gedeelte aardig geparkeerd;-). Uiteindelijk resulteerde dit in een 27e plaats. Niet goed, niet slecht. Op naar de middagetappe!

Etappe 4

Een etappe waarin 5 rondes van 18 kilometer werden verreden met daarin een aantal klimmetjes. Ik had er zin in en voelde me goed! Vanaf de start lieten we ons goed van voren zien en werd er een aantal keer gedemarreerd. In de derde ronde reed Anne weg. Een rensters van het nationale Tsjechische team volgde, ik pakte haar wiel en sloot aan bij Anne. Winanda Spoor en een renster van Team USA sloten ook aan en we zijn volle bak gaan rijden. Onze voorsprong breidde al gauw uit tot ruim 2 minuten en vanwege een goede samenwerking en het goede afstopwerk van de rest van de ploeg hebben we deze voorsprong behouden. Op het laatst heb ik nog geprobeerd om weg  te rijden maar er zat gewoon niets meer in. De sprint was niet echt mijn ding, een bocht met daarna 300 meter kasseien.. Ik ging als derde de bocht door en wist nog langs de nummer 2 te sprinten. Anne werd 3! Echt een fantastisch resultaat, waar ik heel blij mee ben!

Etappe 5

De koninginnenrit: een zware etappe met een lange klim na 40 kilometer en daarna nog 3 keer de steile Vapenka… Ik kon helaas op de eerste lange klim niet met de allerbesten van die dag mee, mijn benen voelden de inspanning van 50 kilometer in de kopgroep van de etappe ervoor nog goed;-). Ik kwam wel in een achtervolgend groepje terecht van 6 rensters, waaronder Iris van mijn ploeg. We werkten wederom goed samen, maar kregen het gat naar de koploopsters helaas niet dicht. Wel reden we het peloton op zo’n 14 minuten. De sprint ging weer eens bergaf, ik eindigde als 11e. Ik steeg nog een plekje in het Algemeen Klassement, 7e. In de het bergklassement eindigde ik als derde. We hebben als ploeg fantastisch gereden, met 5 rensters bij de eerste 20! Een prestatie om supertrots op te zijn!Eerder...

Zoekresultaten

 

Blog

Archief

Sponsor

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Copyright © 2012 - 2022 Manieu Internet Services